Tapetointiohjeet

Täältä löydät ohjeet, laskurit ja hinnastot! Kaikki ohjeet löytyvät myös ladattavina tiedostoina sivun lopusta. Tapetointi on helppoa ja hauskaa, kun käytössäsi on oikeat välineet, hyvät ohjeet ja ripaus kärsivällisyyttä! Ota meihin epäröimättä yhteyttä, jos sinulle herää kysymyksiä, tai olet epävarma tuotteen soveltuvuudesta kohteeseesi.

Ennen tapetointia varmista, että tapettirulliin merkitty mallinumero vastaa tilaamaasi tuotetta ja rullien painosnumerot ovat samat. Huomioi, että liimaväreillä painettu tapetti on yksilöllinen tuote, jonka painojäljessä on aina pientä elävyyttä. Tuote katsotaan hyväksytyksi, kun tapetit on kiinnitetty - olethan siis ajoissa liikkeellä, jos havaitset tapetin laadussa huomautettavaa.

Paljonko tapettia tarvitset?

Käytä tapettilaskuriamme tapetin menekin arvioimiseksi.

Tapettilaskuri

m
m
cm
m
cm
--

Tapetointi

  1. Sekoita paperitapetille soveltuva liisteri hyvissä ajoin valmistajan ohjeiden mukaisesti.
  2. Merkitse seinään pystysuora apulinja, jotta saat ensimmäisen tapettivuodan suoraan. Mittaa ensimmäisen vuodan pituus.
  3. Avaa tapettirulla tapetointipöydälle kuviopuoli alaspäin. Leikkaa ensimmäinen tapettivuota hieman lopullista mittaa pidemmäksi ja merkitse yläreuna esim. lyijykynällä, jotta kaikki vuodat tulevat samansuuntaisesti seinälle.
  4. Levitä liisteri liisteriharjalla tasaisesti ensimmäisen tapettivuodan taustapuolelle. Anna tapetin vettyä 1—2 minuuttia. Emme suosittele koneliisteröintiä. Käsittele tapettia varovasti, paperitapetti on arimmillaan kosteana.
  5. Tapetti kiinnitetään tapettiharjalla kevyesti kuviopuolelta harjaamalla (ei muovi- tai metallilastalla). Nosta liisteröity vuota varovasti lähelle seinäpintaa ja aloita kiinnittäminen tapettivuodan yläosasta. Etene keskeltä reunoille suuntautuvin vedoin ja varmista erityisesti reunojen kiinnittyminen alustaan. Jos liisteriä joutuu tapetin kuviopuolelle, taputtele se heti pois kuivalla, puhtaalla rievulla. Älä hankaa.
  6. Mittaa ja leikkaa seuraava vuota huomioiden mahdollinen kuviokohdistus (tasa- tai vuorosovitus). Tapettivuodat asennetaan puskusaumalla eli reunat tiiviisti vastakkain, tai pienellä limisaumalla, jossa seuraava tapettivuota asennetaan aina 1-2 mm edellisen päälle. Seuraavaa vuotaa kiinnittäessäsi kohdista ensin kuviot ja kiinnitä sitten kuten ensimmäinen vuota. Etene yksi vuota kerrallaan loppuun saakka.

Kaipaatko mallipalaa?

Mallipalan avulla voit katsoa, miltä tapetti näyttää omalla seinälläsi. Tilaa palat täältä!