Pihlgren ja Ritola Osakeyhtiö

Suomalaisilla seinillä jo vuodesta 1930

Ensimmäinen Pihlgren ja Ritola Osakeyhtiön tapettimallisto näki päivänvalon vuonna 1930. Vuonna 1937 tehdas muutti nykyisiin tiloihinsa Toijalan Satamatielle, jossa tapettimme edelleen valmistetaan. Vanha punatiilinen tehdasrakennuksemme sijaitsee Nahkialanjärven kulttuurimaisemassa, ja se on viimeisiä edelleen toiminnassa olevia tapettitehtaita Suomessa. Pihlgren ja Ritola Osakeyhtiön tapettimallit ja käsityövaltaiset tuotantomenetelmät ovat elävää kulttuuriperintöä, jonka säilymistä haluamme omalta osaltamme edistää. Käytämme edelleen samaa, liimaväreihin perustuvaa rotaatiopainomenetelmää kuin tehtaan alkuaikoina 1930-luvulla.

Nykyisessä mallistossamme on kattava valikoima eri aikakausien ja tyylisuuntien tapetteja, jotka soveltuvat niin korjauskohteisiin kuin uusiinkin rakennuksiin. Mallistomme on jaettu taiteilijamalleihin, klassisiin malleihin ja retromalleihin. Lisäksi valmistamme myös ns. erikoiseriä, jotka ovat ajankohtaisia värityksiä vanhoihin malleihin tai kokonaan uusia designmalleja.

1950-luvun lopulla järjestettiin useita mallisuunnittelukilpailuita, joista erityisesti vuoden 1958 kutsukilpailu tuotti useita, nyt jo klassikoiksi muuttuneita malleja. Kilpailun tarkoituksena oli luoda erityisesti vientiin keskittyvä mallisto, ja mukaan kutsuttiin aikansa ajankohtaisimpia suunnittelijoita kuten Birger Kaipiainen, Rut Bryk, Erik Bruun, Jukka Pellinen, Lisa Johansson-Pape sekä Annikki ja Ilmari Tapiovaara. Taiteilijamallistoon on valittu myös useita Ritva Kronlundin suunnittelemia malleja, jotka runsaudessaan ovat suomalaisen tapettisuunnittelun näyttävimpiä saavutuksia.

Pihlgren ja Ritola Oy valmistaa aitoja paperitapetteja, joissa perinne ja design kohtaavat ainutlaatuisella tavalla. Tapettimme ovat luonnollinen ja ajaton vaihtoehto kaikille, jotka etsivät sisustukseensa sitä jotain: tarkkaan mietittyjä designmalleja, kodikkuutta tai tietyn aikakauden tyyliä ja tunnelmaa.

Tapettien valmistus

Uniikkia jälkeä perinteisin menetelmin

Valmistamme paperitapetit perinteisellä rotaatiopainomenetelmällä, jolla saadaan aikaan tapeteillemme tunnusomaiset pehmeät värit ja kaunis himmeä pinta. Kuvioiden painaminen tapahtuu koneisiin vaihdettavilla painoteloilla, ja jokaista tapettimallia varten on omat telansa.

Perinteisesti tehtyjen tapettien jokainen erä on uniikki: pieni värisävyjen ja kuvioiden vaihtelu antaa pinnalle käsintehdyn tunnun. Näiden designklassikoiden viehätys säilyy vuodesta toiseen.

Ota yhteyttä

Täytä alla oleva lomake niin otamme sinuun yhteyttä

Löydät tarkempia tietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteestamme.